srijeda, 10. svibnja 2017.

Dugu Resu danas obišao ministar turizma Gari Cappelli, ali ne u službenom, već u stranačkom posjetu + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "kaportal.rtl.hr", 10.05.2015

http://kaportal.rtl.hr/dugu-resu-danas-obisao-ministar-turizma-gari-cappeli-ne-sluzbenom-vec-stranackom-posjetu/

"Ministar turizma Gari Cappelli danas je posjetio Dugu Resu, ali ovog puta u stranačkoj ulozi pa su ga tako ugostili lokalni HDZ-ovci, kandidati na predstojećim lokalnim izborima.

Kako navode u HDZ-u, prirodne ljepote rijeke Mrežnice, njezini slapovi i druge prirodne atrakcije, te Vinica, idealna su podloga za uspješan razvoj turizma.

– Naš četverogodišnji plan stavlja turizam na vrlo visoko mjesto u cilju razvoja gospodarstva, u vidu otvaranja novih objekata i novih radnih mjesta, kažu u HDZ-u.

Dodaju da žele stimulirati otvaranje novih smještajnih kapaciteta s 90-postotnim oslobađanjem od plaćanja komunalnog doprinosa pri otvaranju svakog novog objekta.

– Želimo urediti šetnice, biciklističke staze, parkove, raditi na razvoju ribičkog ,zdravstvenog i lovnog turizma. Želimo potaknuti izradu dugoreškog suvenira,te inzistirati na učinkovitijem radu Turističke zajednice, navode HDZ-ovci."

KOMENTAR:

Biti ministar u Hrvatskoj vladi je posebna cast. Medjutim po meni ministar u Hrvatskoj vladi kada upravlja jednim resurom mora stajati iznad stranackih interesa te sluziti jedino i jedino HRVATSKOM NARODU.

Jeftina stranacka propaganda te prepisane tocke razvoja turizma u regiji koje smo mi prvi puta objavili preko bloga 2014. godine su vrlo "negativan" nacin vodjenja predizborne kampanje gdje HDZ zaista nemoze ostvariti niti jedan izborni bod u borbi za grad DUGU RESU te vijece grada.

Da se svi zajedno podsjetimo sto je to nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI 2014. u medijima te u vlastitom izbornom blogu objavila, a na proslogodisnjim parlamentarnim izborima ponovila (navodim isjecke iz programa):


A) Ekonomsko područje


2. Pokretanje „Cijelogodišnjeg medicinskog turizma i wellnessa u mojem gradu / općini„!

Jačanje seoskog turizma i turističkog biciklizma, lovnog turizma, planinarenja, raftinga i sportskog ribolova. Ubrzano podnošenje zahtjeva u navedenim vrstama turizma za certifikate održivog turizma: "TourCert", "European Ecolabel", "EarthCheck" i "The Green Kay" u mojem gradu - općini!

Uvođenje u marketinšku koncepciju hrvatskog turizma "virtualne stvarnosti"!
Korisnicima našeg turizma prezentirati hrvatske hotele, plaže, rijeke i jezera, biciklističke staze, nacionalne parkove, spomenike kulture te domaće festivale putem 3D naočala u mojem gradu / općini koje poslužuju "programi" virtualne stvarnosti! Ta vrsta digitalnog marketinga je primjenjiva kako za turističke sajmove tako i za svaki turistički ured (ili TZ) koji prodaju "godišnje odmore"!

  
B) Ekološko područje


1. Proizvodnja i montaža "Mini Hidroelektrana (malene vodenice)" na rijeke i veće potoke u svrhu dobivanja električne energije i kao turistička atrakcija u mojem gradu / općini!

 
7. Proglašenje dodatnih „parkova prirode i biotopa“ zaštićenim područjima u mojem gradu / općini!

Uključivanje hrvatskih gradova u projekt Europske unije "CIVITAS", više informacija pod www.civitas.eu te projekt „EURO CITIES“ pod www.eurocities.eu

.
.
  
D) Političko područje


7. Otvaranje u hrvatskim gradovima filijala njemačke tvrtke "McFIT GmbH"!
Ta fitness tvrtka ima u cijeloj Europi preko 140 filijala (fitness studija). Gradovi Zagreb, Rijeka, Split i Osijek mogu doći u razmatranje.

Paralelno s otvaranjem prve filijale McFIT GmbH u jednom od 4 najveća hrvatska grada, startati s "DUALNIM NAČINOM STUDIRANJA"!

Dualno studiranje znači studiranje uz rad. Studenti su za vrijeme studiranja zaposleni u jednoj od "McFIT" filijala u Hrvatskoj. Za svoj rad dobivaju mjesečnu plaću. Drugu polovicu radnog vremena provode na fakultetu.
Studij je u trajanju od tri godine i pripada u "bechler studij".
Taj dualni studij je potrebno oformiti za potrebe sporta, turizma i welnessa na području grada / općine. Studenti nakon završene diplome na dualnom studiju mogu stjeći zanimanje "Fitness trener i animator u turizmu"!
Pošto takav dualni studij postoji u Stuttgartu praćen tvrtkom McFIT GmbH, startanje dualnog studija u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku je ostvarivo.

 Kao sto iz navedenog vidimo nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je predvidila modernizaciju kao cijelokupnog hrvatskog turizma tako i turistickog razvoja grada DUGE RESE u narednih 10 godina. Na zalost gospodin ministar je opet uzaludno potrosio novac poreznih obveznika posjetivsi grad DUGU RESU. Salabahter koji je  sa sobom iz Zagreba ponio nije mu pomogao. Ovaj puta je pao na ispitu pa se mi svi nadamo da ce se bolje pripremit bar za ispit na slijedecim parlamentarnim izborima.


Nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, HSS - DUGA RESA,   SDP - DUGA RESA i nezavisna lista (nezavisni kandidat) Dr. MIROSLAV FURDEK koalicijski su partneri na lokalnim izborima 2017 za grad Dugu Resu. 

Zajednicki koalicijski kandidat za gradonacelnika Duge Rese je sadasnji gradonacelnik gospodin TOMISLAV BOLJAR!



Pod slijedecim linkom mozete vidjeti kratki interwiew koji sam imao priliku u travnju voditi sa gradonacelnikom Tomislavom Boljarom:
 

Nema komentara:

Objavi komentar