ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

IZBORNA STRATEGIJA DUGORESKOG HDZ-a - "TENKOM NA FICU!":Boljar odgovorio na napade iz HDZ-a: Bolje se informirajte, iz “Karle” smo izišli jer smo je plaćali a nismo dobili ništa – bolje radimo sami!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "kaportal.rtl.hr", 29.05.2017

http://kaportal.rtl.hr/boljar-odgovorio-napade-iz-hdz-bolje-se-informirajte-iz-karle-smo-izisli-smo-placali-a-nismo-dobili-nista-bolje-radimo-sami/

"– U posljednje vrijeme u javnosti je puno krivih informacija u kojima se brkaju nadležnosti, Grada, Županije, države, pričaju se priče, a ne zna se ni čija je to cesta. Prvi suradnici moje konkurentice koji su 8 godina bili u vlasti i četiri godine predsjedavali Vijećem ne znaju točno i konkretno kolegici prenijeti informacije.

Konkretno, vezano za razvojnu agenciju Karlovačke županije „Karlu“ na inicijativu Vijeća i vijećnika Grad Duga Resa je izišao iz „Karle“ kao i 17 jedinica lokalne uprave, a zašto to treba odgovoriti navedena agencija, kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji kandidat za gradonačelnika Duge Rese Tomislav Boljar te objasnio da je Duga Resa izišla zato što je od 2011. do 2015. godine uplaćivan novac , a nije Grad nije povratno dobio ništa, nikakve projekte ni kandidature. Stoga su se gradski vijećnici spravom zapitali zašto da plaćaju „Karli“ kad nema nikakvih rezultata.

Nakon par mjeseci HDZ dobio amneziju

– Gradsko vijeće uključujući gos. Grčića i HDZ-a su glasali da izađemo van, no sad nakon par mjeseci amnezija i priča kao da je to bilo na moju inicijativu, što nije točno. Izišli smo na inicijativu Gradskog vijeća, ispričao je Boljar te se osvrnuo na informacije vezane projekte i Grad Ozalj.




– Sad se priča kako je Grad Ozalj preko „Karle“ izvukao 1,2 milijuna kuna, a Grad Duga Resa je sam istovremeno izvukao 2 milijuna a s partnerima još 2 milijuna, dakle više od 4 milijuna kuna ostvarili smo sami bez pomoći. Nadalje, priča se i da je Ozalj prijavio s partnerima 12 milijuna kuna projekata, a mi sami imamo gotovo 7 milijuna kuna prijavljenih projekata, a s Aglomeracijom gotovo 23 milijuna. To je apsolutno nepoznavanje materije. Prije bilo kakve kritike informirajte se. Od nas niste čuli nikakve napade i netočne informacije, jer mi kampanju provodimo realno, čisto otvoreno, poručio je Tomislav Boljar.

On je podsjetio kako su u kampanji svima bila puna usta ekologije i čistoće, a jedino je HSS u roku od 24 sata uklonio svoje promidžbene plakate, dok svi ostali još vise o drveću, raznosi ih vjetar i očito ih ne misle poskidati.
 

Zamjenici Furdek i Srakočić pravi volonteri

Tim Tomislava Boljara čine zamjenici Katarina Srakočić (SDP) i dr. Miroslav Furdek (HSS), koji su oboje još jednom su naglasili kako će raditi volonterski, a novac umjesto za njihove plaće ići će za uređenje dječjih igrališta, sportske i civilne udruge te nabavku informatičke opreme.

Dr. Miroslav Furdek istaknuo je kako garantira kupnju 2-4 kompjutera za škole i vrtić do 1. studenog, a za ostalo će ovisiti o sredstvima Grada jer kako je čuo dosadašnji dogradonačelnik planira iskoristiti svoje zakonsko plavo na plaću u narednih 6 mjeseci iako se busao u prsa kako će sve napravit za Dugu Resu.

Ovo je drugo poluvrijeme i izuzetno sam zadovoljan što sam u timu koji sigurno pobjeđuje. Pozivam sve građane da izađu na izbore i glasaju po savjesti, a svi koji odluče ostati kod kuće neka poslije ne prigovaraju tko je izabran. Ovo najbolji tim koji će znati Dugu Resu voditi naredne 4 godine – poručio je dr. Furdek .

Njegovim riječima pridružila se Katarina Srakočić koja je kazala kako svatko treba prvo početi od sebe.
Isključivo idemo kao volonteri, stoga novac umjesto za moju plaću bit će usmjeren za dječja igrališta i sportske i civilne udruge kojima je novac prijeko potreban. Svi moramo krenuti prvo svatko od sebe, ovo je naš doprinos – kazala je Katarina Srakočić.

 

HDZ-ova kampanja i sukob interesa

Dio novca, oko 5 tisuća kuna, namijenjen za kampanju HSS i Tomislav Boljar odlučili su umjesto za plakate uložiti u kupnju lopti koje će dobiti vrtić i dugoreške osnovne i područne škole. Riječ je o loptama za nogomet, košarku, odbojku,tenis, a nezavisni kandidat na listi HSS Branko Primužak pojasnio je kako je to lijepa gesta, jer Tomislav Boljar ne mora visiti na drveću, njega svi poznaju.

– Promidžba stranka u predizbornoj utrci nije ravnopravna. U mnogim promidžbenim emisijama gostuju gradski i županijski službenici i za vrijeme svog radnog vremena daju podršku HDZ-ovom kandidatu. Tražit ćemo mišljenje Ustavnog suda i drugih institucija da utvrdimo je li to sukob interesa, a osobno sam uvjeren da jest,  najavio je iskusni politički igrač Branko Primužak dodajući kako, ukoliko se utvrdi sukob interesa, zatražit će i odgovarajuće konzekvence."

Nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, HSS - DUGA RESA i   SDP - DUGA RESA koalicijski su partneri na lokalnim izborima 2017 za grad Dugu Resu. 

Zajednicki koalicijski kandidat za gradonacelnika Duge Rese je sadasnji gradonacelnik gospodin TOMISLAV BOLJAR.



Pod slijedecim linkom mozete vidjeti kratki interwiew koji sam imao priliku u travnju voditi sa gradonacelnikom Tomislavom Boljarom:
 

Nema komentara:

Objavi komentar