utorak, 30. svibnja 2017.

KANDIDATKINJA ZA GRADONACELNICU GRADA DUGE RESE GOSPODJA DIJANA ZADROVIC IMA APSTRAKTNU VIZIJU MODERNIZACIJE I EKONOMSKOG RAZVITKA GRADA!


Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "karlovacki.hr", 08.03.2017

http://www.karlovački.hr/politika/dijana-zadrovic-kandidatkinja-hdz-za-dugoresku-gradonacelnicu


"-Istaknula bi svoj cilj, svoju viziju, svoju strategiju razvoja ovog grada u kojem živim. Prvo je uređenje grada, to nam je neophodno potrebno. Drugo je infrastruktura, izdvojila bi prometnice, parking i uređenje dječjih igrališta.

Treće je gospodarstvo, posebno bi tu istaknula turizam, jer je potencijal neše Mrežnice ostao neiskorišten. Zatim bih istaknula otvaranje poduzetničkih zona, te poticanje stanovništva na otvaranje staračkih domova ili obnovu postojeći.

Na kraju, a ne manje važno, to je moj dio priče, a to je obrazovanje. Istaknula bi kapitalne projekte, koje se planiraju, to je izgradnja multifuncionalne sportske dvorane i obnova vrtića na Staroj cesti, rekla je Dijana Zadrović.

Kandidatkinja HDZ-a za dugorešju gradonačelnicu istaknula je da će joj glavni zadaci biti otvaranje novih radnih mjesta i unaprjeđenje kvalitete života građana u Dugoj Resi."

KOMENTAR

1. "Prvo je uredjenje grada, to nam je neophodno potrebno"
- Od ovog intervijua koji je dala gospodja Zadrovic u ozujku 2017 proslo je nesto manje od 3 mjeseca. Grad Duga Resa je uredjen. U ta tri mjeseca otvoren je Amfiteatar i gotovo u potpunosti uredjen Trg Svetog Jurja. Iz danasnjeg tiska naslovnica: "

Asfaltira se Trg sv. Jurja, slijedi postavljanje signalizacije i punionice za električna vozila!

Link koji povezuje tekst:



Sto se tice uredjenja grada Duge Rese gospodja Zadrovic je podosta zakasnila!

2. "Drugo je infrastruktura, izdvojila bi prometnice, parking i uređenje dječjih igrališta"
- Uredjenje prometnica je vrlo skup potez. Prometnice najcesce obnavljaju Hrvatske ceste u cijem su prometnice vlasnistvu.
- Uredjenje parkinga je takodjer skup projekt. Ako ga treba urediti, tko ce to uredjenje financirati. To jasno gospodja Zadrovic mora definirati u svojim izjavama.
- Uredjenje djecjih igralista. Tu je takodjer gospodja Zadrovic zakasnila. Pored Amfiteatra u Dugoj Resi je otvoreno potpuno novo djecje igraliste, a za uredjenje postojecih postoji vec definiran plan gradske uprave.

3. "Treće je gospodarstvo, posebno bi tu istaknula turizam, jer je potencijal neše Mrežnice ostao neiskorišten."
Gospodja Zadrovic u ovoj tocci turisticki potencijal grada Duge Rese vidi jedino u rijeci Mreznici. Nije navela da li misli na turisticku ponudu "pecanja" u kojoj bi punila gradski proracun od 3 prodane dnevne ribolovne karte ili misli na masovno pecanje ribe u Mreznici koje bi dovelo do "vise" prodanih dnevnih ribolovnih karata i paralelno do "izlova ribe" u Mreznici.
Vidljivo je da gospodja Zadrovic kao pedagog moze raditi u nekoj skoli ali da joj je funkcija gradonacelnika grada za jedan stupanj preteska!

4. "Zatim bih istaknula otvaranje poduzetničkih zona, te poticanje stanovništva na otvaranje staračkih domova ili obnovu postojeći." 
- Otvaranje poduzetnickih zona za mali grad Dugu Resu. Koliko nam poduzetnickih zona treb? 5 ili 10, mozda 15. Po poduzetnickim zonama gospodja Zadrovic ce preteci i sam glavni grad Zagreb.
- Poticanje stanovnistva na otvaranje starackih domova! U kom kontekstu? Znaci li to da se tri bakice u selu trebaju udruziti te vlastitim snagama otvoriti svoj starcki dom u kojem ce tada sretno zivjeti!?
- Obnova postojecih starackih domova!
Koliko je meni poznato u Dugoj Resi postoji par starackih domova koji su vecinom u privatnom vlasnistvu te su vlasnici tih domova zaduzeni za njihovo odrzavanje. U privatno vlasnistvo gospodja Zadrovic ne moze ulaziti, medjutim to joj vjerovatno nije poznato.

5. "Na kraju, a ne manje važno, to je moj dio priče, a to je obrazovanje. Istaknula bi kapitalne projekte, koje se planiraju, to je izgradnja multifuncionalne sportske dvorane i obnova vrtića na Staroj cesti, rekla je Dijana Zadrović."
-"...Istaknula bi kapitalne projekte koji se planiraju, to je izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane..."
- Kapitalni projekti su lijepa stvar ali oni i kostaju "lijepe novce". Gornja skola ima vec sportsku dvoranu, pa je gospodja Zadrovic vjerovatno smatrala izgradnju multifunkcionalne dvorane za donju skolu. Postavlja se pitanje, gdje ce se ta dvorana graditi? Pored skole nije preostalo previse mjesta, a nije dobro da djeca pjesace do sportske dvorane 2 kilometra. Postavlja se pitanje kojim novcem zeli gospodja Zadrovic graditi multifunkcionalnu dvoranu. Svi mi imamo zelje, medjutim moramo razlikovati sto su nase mogucnosti, a sto je puka zelja.
- Obnova vrtica na staroj cesti!
-Svi se dotrajali vrtici trebaju obnoviti i to ima u planu gospodin Boljar sprovesti u narednom mandatu. Na listi zelja gospodje Zadrovic stoji ta tocka, medjutim postavlja se ponovo pitanje kojim novcem sve to napraviti?

Gospodja Zadrovic je u gornjem intervijuu prezentirala "listu zelja". Zelje je lijepo imati, ali uvijek moramo imati na umu da za ostvarenej projekata trebamo novac. Ni jednom rijecju gospodja Zadrovac ne spominje kako ce otvoriti nova radna mjesta u gradu Duga Resa i u kojim granama industrije?
Gospodji Zadrovic su pojmovi poput industrijskog programiranja, proizvodnje sastavnih dijelova za njemacku autoindustriju i industriju elektricnih vozila i plovila nepoznati. Takodjer joj je nepoznat pojam izrade programa za "3D virtualnu stvarnost u podrucju Hrvatskog turizma" ili tekstilne industrije na podrucju umjetnih (karbonskih) vlakana, odnosno printanje sa 3D printerima proizvoda u bionici, medicinskoj industriji, gradjevini itd.
Neko ce sada reci, "lako je vama inzenejrima govoriti o modernim tehnologijama", ni vi se ne razumjete kako isplesti zimske carape. To je tocno. Inzenjeri vecinom ne znaju isplesti zimske carape, ali znaju zivot uciniti ugodnijim i kvalitetnijim za ljude, znaju otvoriti radna mjesta i stvarati inovacije koje ce nam sutra sluziti.
Gore naveden program gospodje Zadrovic je hrpa politickih floskula. Na izborima u Domovini Hrvatskoj politicari nam obecavaju sve i svasta ali nitko ne govori na koji ce nacin svoje obecanje realizirati i kojim ce novcem to sve platiti.
Gospodja Zadrovic je po mome misljenju profesor ili pedagog po struci. Njen zivotopis u medijima nisam mogao pronaci. Ona moze puno uciniti ako i dalje nastavi raditi u skoli. Moze svoju skolu ukljuciti u prokekt Europske unije "ERASMUS+", te tako toj skoli osigurati ca. 30.000 € za projekt. Taj novac ostaje u skoli i trose ga skolska djeca. Jedino je zalosno sto gospodja Zadrovic nije sama dosla na ideju aktivirati taj projekt u skoli u Generalskom Stolu. Kada ovi izbori zavrse, ja cu joj osobno pomoci da dobije informacije u projektu ERASMU+ te na taj nacin skolu uvrsti u sam vrh europske moderne edukacije.
Suma Summarum: Gospodja Zadrovic nema dovoljno politickog iskustva i nema dovoljno tehnickog znanja voditi grad Dugu Resu. Takodjer nema poznanstva i prijateljstva u industriji Baden-Württemberga te ni ne moze grad Dugu Resu povezati kao kooperanta sa njemackom industrijom.
 Ja joj predlazem  da ide korak po korak. Najprije da krene kao gradska vijecnica, a onda se mozda jednog dana i ponovo kandidira za neku funkciju u gradu Dugoj Resi. Samim time imat ce sistematski i logican politicki razvoj te ce moci izgraditi dobru politicku bazu.
Grad Dugu Resu u iducem mandatu po mome misljenju treba dalje nastaviti voditi gospodin Tomislav Boljar, zavrsiti zapocete projekte, otvoriti nove projekte, krenuti sa industrijskim programiranjem i stvaranjem novih radnih mjesta, povezati se sa njemackom autoindustrijom. Mi cemo mu iz Stuttgarta pomoci koliko je u nasoj moci, a to nije malo.
Pod iducim linkom mozete vidjeti program gospodina Boljara za MODERNIZACIJU I EKONOMSKU EKSPANZIJU naseg grada. Takodje rje u nastavku gruba skica nezavisne liste ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za razvoj i modernizaciju Hrvatskih gradova i opcina:
 Upravo sm pokusao u Google.hr pronaci izborni program Dugoreskog HDZ-a te program kandidatkinje HDZ-a za gradonacelnicu Duge Rese gospodje Zadrovic i necete mi vjerovati ga google nije nista pronasao!
Postoje u portalu "kaportal.rtl.hr", nabacane pojedine tocke tzv. izbornog programa ali sistematski napisan program koji google moze pronaci ne postoji..

Ako za razliku od gospodje Zadrovic potrazite u internetu jedan sustavno napisan izborni program gradonacelnika Duge Rese gospodina Boljara lako cete ga pronaci pod slijedecim linkom:



Takodjer postoji i web stranica na kojoj gospodin Boljar precizno definira viziju razvoja grada Duge Rese i to pod slijedecim linkom:

http://www.tomislavboljar.com/

 Za one malo zahtjevnije koji ce traziti dodatne impulse u razvoju grada Duge Rese na ekoloskom, ekonomskom, socijalno i politickom podrucju koalicijski partner HSS-a i SDP-a u Dugoj Resi nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nudi rijesenja u narednih 10-15 godina takodjer pod slijedecim linkom:

Nema komentara:

Objavi komentar