subota, 6. svibnja 2017.

Velika vatrogasna vježba u dugoreškoj Bolnici – Uspjelo i gašenje požara i evakuacija pacijenata!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "kaportal.rtl.hr", 06.05.2017

http://kaportal.rtl.hr/velika-vatrogasna-vjezba-dugoreskoj-bolnici-uspjelo-gasenje-pozara-evakuacija-pacijenata/

"Velika vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovala sva tri vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice Duge Rese, JVP Karlovac, Crveni križ, Hitna medicinska pomoć i policija, održana je danas na prostoru dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje.

– Mi smo ovdje istraživali standardne postupke na ovakvim visoko rizičnim objektima. Ova vježba nema samo cilj da uspje već da se nešto na njoj i nauči. Napravit ćemo analizu sa Stožerom Civilne zaštite Duge Rese i samom Bolnicom i dat ćemo mjere za poboljšanje zaštite i spašavanja na ovom području – kazao je po završetku vježbe zapovjednik VZKŽ Goran Franković te na novinarsko pitanje kako se dogodilo da je policija završila na hidrantu pojasnio kako je to jedan od elemenata da onaj tko prvi dođe na intervenciju mora biti obazriv, a s druge strane ovog puta vatrogasci su dopustili da ljudi izbliza vide što se događa, inče ni policija ne bi bila tako blizu.

Sama vježba je pripremljena na zahtjev Bolnice, koja je uputila zahtjev Gradu, te je putem Stožera civilne zaštite izrađen je kompletan elaborat vježbe. Simulacijom požara provedeno je gašenje požara navalnim vozilom i auto ljestvama, pretraživanje unutarnjih prostora bolnice, evakuacija devetero nepokretnih pacijenata, te njihovo zbrinjavanje i odvođenje u bolnicu.

– Svaka vježba pokazuju postoje li neke manjkavosti, no sad nakon vježbe vidimo da se pokazalo da samo koordiniranom akcijom svih službi možemo brzo i dobro reagirati. Pokazali smo da imamo dobru ekipu i dobre ljude spremne u slučaju potrebe za ovakve scenarije – kazao je vršitelj dužnosti gradonačelnika Tomislav Boljar ističući kako sigurnost građana mora biti na prvom mjestu.

Specijalna bolnica Duga Resa je specifična zbog lokacije na kojoj se nalazi, ali i zbog velikog broja nepokretnih pacijenata. Unutar ustanove održali su već vježbu za zaposlenike, ali ovo danas je bila najveća vježba, kojom je ravnateljica Višnja Mihalić jako zadovoljna.
– U bolnici uvijek postoji određeni strah od različitih nepogoda koje bi se mogle dogoditi, a i u ratu smo svašta prošli. Kod nas leži 165 bolesnika, a ponekad imamo i do 50 nepokretnih ljudi. Hodnici nisu baš preširoki, ali napravljen je evakuacijski put i sve je odrađeno kako treba. Do sada nismo imali vježbu ovih razmjera i zahvalna sam Gradu koji je ovo organizirao i svima koji su sudjelovali. Vrlo brzo su stigli i sve napravili te vjerujem da bi tako dobro sve obavili i u slučaju stvarne potrebe i spasili ljudske živote – kazala je ravnateljica Mihalić.
 U vježbi je sudjelovao 31 vatrogasac, a vježbu su uz Dugoreščane pratili i kolege vatrogasci iz Črnomlja."

 Nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, HSS - DUGA RESA,   SDP - DUGA RESA i nezavisna lista (nezavisni kandidat) Dr. MIROSLAV FURDEK koalicijski su partneri na lokalnim izborima 2017 za grad Dugu Resu. 

Zajednicki koalicijski kandidat za gradonacelnika Duge Rese je sadasnji gradonacelnik gospodin TOMISLAV BOLJAR!

Pod slijedecim linkom mozete vidjeti kratki interwiew koji sam imao priliku u travnju voditi sa gradonacelnikom Tomislavom Boljarom:
 

Nema komentara:

Objavi komentar